woensdag 1 juli 2015

De Kusjes Beer

Achter deze beer zit een heel lief verhaal. Een aantal jaren geleden toen onze oudste zoon voor zijn werk een cursus moest volgen en daarom een nachtje in een hotel moest slapen, heeft hij voor zijn dochter Inge iets gemaakt. Ze was heel erg bang om haar papa te missen en had veel last van heimwee naar papa. Dus heeft hij zachte make-up watjes in een doosje gedaan, uiteraard vooral de roze en de witte, met de mededeling dat dat kusjes waren. Als ze er eentje nodig had dan mocht ze een watje uit het doosje pakken en over haar wang wrijven, dan had ze een kusje op haar wang. Roze watjes waren dikke kusjes en witte watjes waren kleine kusjes. Inge was toen een klein meisje van een jaar of 3. De truc met de watjes heeft hij nog een aantal malen herhaald want het werkte prima tegen heimwee en papa missen.


Deze beer heeft allemaal kusjes op zijn buikje gekregen, maar voor de zekerheid krijgt hij ook nog een flink aantal “wrijfkusjes” mee.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (3 tinten bruin en heel veel kleurtjes rood en roze)
- DMC (rood en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zakje pompoms
- Fiberfill

De beer maak je zoals altijd. Deze beer heeft ditmaal ook ogen en een neus van vilt ipv zwarte kraaltjes. Uit piepkleine restjes vilt stans je een heleboel hartjes.


En toen was het nog even snel naar de stad om watjes te kopen voor de foto. Tsja, nergens te vinden. Toen kwam Winnie met de opmerking: je hebt vast wel ergens pompons liggen, die werken toch ook?  Natuurlijk werken die ook, kijk maar ze zijn er in verschillende maten en er zijn zelfs pompoms met glitters, ideaal  voor lekkere prikkusjes van papa’s die zich nog niet geschoren hebben.Wie weet helpt dit prachtige recept tegen heimwee/iemand missen ook bij andere kindjes.


10 opmerkingen:

 1. och wat een lief idee!
  heel erg leuk weer!
  groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke beer weer en dan het verhaal.....vooral de prikkusjes....echt lachen.

  Gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook leuk voor Valentijn...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe krijgt je zoon het verzonnen... Echt heel erg lief! Prikkusjes, dikke kusjes, kleine kusjes. Geweldig toch dat je met zoiets simpels je dochtertje kan steunen al ze papa mist! Ik vind het een heel mooi verhaal. Zelfs een beetje ontroerend. Maar jou versie ervan is ook weer fantastisch geworden! Al had ik niet anders verwacht ;) . Super lief geheel en wat schattig al die hartjes op de beer zijn lijfje!

  Zonnige groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een ontzettend lief verhaal....zucht.
  Wat een ontzettend leuk idee ook om watjes met kusjes te maken, de ber past daar natuurlijk ook weervperfect bij. Lief en zacht, goed voor knuffels en kusjes.
  Mooi gemaakt weer Marianne!!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattig beertje en wat een prachtig verhaal. Geweldige oplossing voor heimwee.Ook de leuke tas van de vorige post vind ik super mooi.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk verhaal en als het werkt tegen heimwee...TOP!
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een slim idee! en wat een schattig beertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lieverd...en je zou 'm zo heel veel kusjes willen geven ;-)

  Lieve groet, Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtig verhaal. Heel leuk zo de beer tussen de kusjes.

  BeantwoordenVerwijderen