woensdag 24 juni 2015

Berentasje

Nummer 26, dat betekent dat ik al op de helft ben!!! Nog 26 beertjes te gaan, dat moet lukken.


Ditmaal een berenleuke tas voor kleindochtertje Vera. Ze kan hem gebruiken voor haar knuffel, een schone luier en iets lekkers. Of mama zet hem op haar kamertje en bewaart er andere spulletjes in. Haar mama vind het leuk om spulletjes te shoppen bij Adelheid in Duitsland, die hebben een beetje een Tiroler “look”. Daar kwam de inspiratie ook vandaan en daarom vindt Winnie dit tasje ook zo leuk.

Het tasje heb ik zelf gekregen, gevuld met iets anders, maar het laat zich eenvoudig namaken.

Wat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Grasje (Creatable LR0360)
- Lettermal (Collectable COL1350)
- Wolvilt (wit, lichtroze, hard blauw, olijfgroen en rood)
- Zwarte kraaltjes voor de beren ogen en neusjes (2.5 mm)
- DMC (hardblauw, rood en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- 3 lintjes
- Zilverkleurige bedel in de vorm van een hart
- Paddenstoel (patroon)

Maak een leuke compositie van de lintjes en naai ze vast. Het ging net met de naaimachine. Maar je zou ook het dubbelzijdig plakfolie van Lennie Flennerie kunnen gebruiken.
Draai de beer en het gras uit met de mallen. Knip de paddenstoel uit. Voor de stippen van de paddenstoel kun je de mal van de neus en de ogen van de beer gebruiken.
Naai met hard blauw DMC (2 draadjes) een stiksteekje langs de beer. Naai zijn snuit en ogen en plak de binnenkant van de oren vast. Versier zijn buikje met een hardblauwe bloem met daarop een rood hartje, versierd met stiksteekjes en een laisy daisy steek. Dit hangt ook een beetje af van de lintjes die je gebruikt, zoek de kleuren die bij elkaar passen.
Plak de beer met viltlijm op het tasje en plak het gras op de onderkant van zijn poten. De paddenstoel plak je deels achter het gras.


Stans de letters naam van het kindje uit, zoals hier Vera, en plak dit met viltlijm vast. Strik een vrolijk rood geruit lint om het hengsel en knoop er met een touwtje een zilverkleurig hart om.


Vera is druk bezig met leren lopen, dus ze kan haar tasje zelf dragen.woensdag 17 juni 2015

Trakteer Beer


Hoera, onze jongste kleindochter Julie wordt 1 jaar. Vorig jaar heb ik voor haar zusje van 2, veertig doosjes gevouwen en er een poes op gemaakt met de mal van Eline. Maar mijn zoon en schoondochter hebben gezegd dat ik het deze keer simpel moet houden, want de kleine kindjes op het kinderdagverblijf scheuren alles gelijk stuk.
Dus dan maar even een snelle versie van de beer in heel veel vrolijke kleuren en met de hand getekende snuitjes. Voordeel is wel dat alle beren in een envelop passen, want Julie woont niet in de buurt. Mama hoeft alleen nog maar voldoende doosjes rozijntjes te kopen en de beer erop te plakken. Prima toch?


Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Accessoire mal voor het jurkje (Collectable COL1377)
- Slinger letters (Creatable LR0340)
- Vlinders (Creatable LR0356 of LR0357)
- Vrolijk papier (Papier bloc Fresh Flowers PB7045)
- Zwarte fine liner
- Lijm
- Dubbelzijdig tape
- Doosjes rozijntjes

Draai een heleboel beren uit een heleboel kleurtjes. Draai de jurkjes uit de restjes papier. Nu even op alle jurkjes de naam van de jarige schrijven. Doosje rozijntjes erachter plakken met dubbelzijdig tape en .. klaar om uitgedeeld te worden.


Als je de maat van het hoofd opmeet, maak je er ook nog een mooie verjaardag muts bij. Een strook papier die past om het hoofd van de jarige, en versierd met beren (voor elk jaar 1) en tekst. Ik heb een A4 over de lengte doormidden gesneden en aan een kant op elkaar geplakt.  Nu nog even Julie’s hoofdje meten en de muts met een paar nietjes aan elkaar maken.
Zit een kindje op het kinderdag verblijf dan maken de juffen vast een mooie muts, maar voor alle kindjes die niet op het dagverblijf zitten kan mama of oma ook een traktatie maken voor de kindjes die op bezoek komen met een bijpassende feest muts voor de jarige. Wie komt er op ons feestje???


Voor haar zusje die in december 3 wordt ben ik op zoek naar het patroon van een eenvoudig tasje. Marie-Sophietje is dol op tasjes.woensdag 10 juni 2015

Lavendel beertjes


Er zijn heel veel mooie vakantieplekjes op de wereld. En ik mag altijd graag een souvenir meenemen. Maar meestal niet wat er in de winkeltjes ligt. Uit Zuid-Frankrijk neem ik altijd lavendel en lavendel zeep mee. De buikjes vul ik met echte lavendel, en als alles bij elkaar in een afgesloten doos bewaard wordt, dan gaan ze echt heerlijk ruiken.

Wat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Beren accessoire mal (Collectable COL1377)
- Wolvilt (diverse tinten paars blauw)
- DMC (diverse tinten paars blauw, en groen voor de takjes lavendel)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes ∅ 3 mm voor ogen en snuit
- Gekleurde kraaltjes voor de takjes lavendel (rocailles)
- Fiberfill


Voordat je de beren op de gebruikelijke wijze in elkaar zet, borduur je een bosje lavendel op hun buikje. Heel eenvoudig, je gaat van 1 punt uit. Je borduurt dan met lange steken naar boven en met korte steken naar beneden. Je krijgt nu een bosje. Naai paarse kralen langs de lange takken. Borduur met de laisy daisy steek tussen de kralen hier en daar nog wat blaadjes. Borduur met paars nog een strikje. Ik heb dit uit de losse hand geborduurd, maar ik heb er wel een patroontje van gemaakt.


Maak nu een beren snuitje. Zoals je ziet heeft een beertje geen oogjes van kralen, maar zijn zijn oogjes dicht, gewoon twee streepjes borduren. Hij geniet van de lekkere geur! Naai nu voor en achterkant op elkaar. Als je iets over de helft bent, vult je alvast een arm en een been. Er is nu ruimte om losse lavendel in zijn buikje te stoppen. Probeer er zoveel mogelijk in te doen. Naai weer een stukje en probeer nog wat bij te vullen. Ten slotte de andere pootjes en de kop weer met fiberfill vullen.
Als je zachtjes in zijn buikje knijpt zal het beertje heerlijk naar lavendel geuren.Geef er eentje kado met een lekker stukje zeep.


woensdag 3 juni 2015

Strandbeer

Ameland, mijn favoriete vakantie bestemming voor een heerlijk lang weekend. Schelpen zoeken blijf ik leuk vinden. En van iedere vakantie, waar ook ter wereld, neem ik schelpen mee van het strand.  Soms liggen er ook stukjes hout en daar kun je dan een gaatje in boren.


De strandbeer voelt zich helemaal thuis in deze hanger van hout en schelpen. En met een dolfijn, een zeester en schelp van vilt maak je er iets heel moois van! Komend weekend is het weer zover, dan zitten wij lekker aan het strand. We hopen dat het lekker weer is, en natuurlijk ga ik weer schelpen zoeken. Ik verzamel ze in grote glazen potten.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (grijsblauw, wit, lichtblauw en roze)
- DMC (wit, en met een kleurverloop in roze en blauw tinten)
- Beach Ribbons (JU0949)
- Bedeltjes maritime (JU0891)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes ∅ 3 mm voor ogen en snuit
- Fiberfill

Eigenlijk wilde ik een metalen ring gebruiken en er een mobile van maken, maar in een winkel kwam ik deze houten hanger tegen. Hij is erg simpel zelf te maken. Neem een tak, schroef er een haak in aan de bovenkant en een paar kleine haakjes aan de onderkant. En klaar.
Maak een verzameling van houtjes, schelpjes, bedeltjes in maritiem thema en maak daarbij een beer, een dolfijn, een schelp en een zeester. Leg alles voor je op tafel en verdeel in 4 rijtjes (meer/minder, langer/korter, alles mag hoor). Rijg alles aan een stukje touw en knoop vast aan het haakje. In de schelpen zat toevallig al een gat, dus die kon ik er zo aan vast knopen.Van de dolfijn, de zeester en de schelp vind je hier de patronen. Er is DMC met een kleurverloop, dat is mooi om hierbij te gebruiken. Je maakt ze op dezelfde manier als de beer. Je begint met het borduurwerk op de bovenkant. En vervolgens netjes aan elkaar naaien met een feston steekje en regelmatig vullen met fiberfill. Als je er later met een stompe naald een touwtje door rijgt blijven ze netjes hangen.

Toevallig paste deze hanger perfect in dit dienblad. Dus ik heb er een strandhoekje van gemaakt met strandvondsten.