woensdag 29 juli 2015

Crea Beer


Als ik met vakantie ga neem ik eigenlijk nooit hobbyspullen mee. Wel stapels boeken, want dan heb ik heerlijk tijd om te lezen. Maar nu, met dit slechte weer, wil je toch wel wat te knutselen hebben met al die regen buiten. Vandaar dat er voortaan toch een Crea Beer mee gaat. Hij heeft zijn eigen koffertje gevuld met alles wat er nodig is om beertjes te maken. Eigenlijk is dit ook een superleuk cadeautje.


Wat heb je nodig
- Een zakje met voor-gestanste beertjes en voor gestanste onderdelen van de beer (Beren mal COL1376)
- Setje bijpassend lint (JU0950)
- DMC (in de kleuren die passen bij de beertjes)
- Uitgestanste vilt bloemen
- Label stans (CR1254)
- Paper bloc Eline’s Peach & Mint (PB7047)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Kraaltjes in een potje
- Fiberfill met een prikker om te fiberfill te duwen
- Schaartje

Natuurlijk zit er aan zijn koffertje een echt label. Maar Crea Beer heeft er iets bijzonders mee gedaan: hij heeft daar de naalden in verstopt.Stans het label uit 3 kleuren vilt. Stans enkel een berenkopje en borduur er een stiksteekje rondom. Naai snuit en oogjes vast en plak berenkopje en oortjes op het bovenste label. De naalden steek je in het middelste label. Omdat de kraaltjes een hele kleine opening hebben, gebruik ik daarvoor ook een hele dunne naald. Het stikwerk doe ik met een iets dikkere naald, wel met een hele scherpe punt.
Stapel de labels op elkaar en duw er een dubbelgevouwen touwtje door. Haal de uiteinden door de lus en knoop het label vast.
Tijdens mijn laatste vakantie hebben we overnacht in een hotel waar mini glazen potjes stonden met honing en jam. Ideaal om kleine kraaltjes in te doen. Crea Beer neemt de honing wel voor zijn rekening.
Steek een op maat gesneden stukje dessin papier in een kaartenzakje, schuif de uitgestanste delen er netjes in en plak het zakje dicht.


Crea Beer gaat volgende keer ook gezellig mee op vakantie, zijn koffer staat gepakt!woensdag 22 juli 2015

Ballerina Beer

Je gelooft het niet, maar van een onhandige beer maak je met een beetje tule en een stukje roze lint kant een echte ballerina.


Wat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Accessoire mal Beer (Collectable COL1377)
- Wolvilt (licht roze, donker roze en wit)
- DMC (licht roze en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Parelmoer kraaltje 3 mm voor de snuit
- Fiberfill
- Hartvormig knoopje
- Heel smal roze lint (2 a 3 mm)
- Tule (JU0924)

Maak een licht roze beer. De ballerina wilde een neusje van parelmoer en geborduurde oogjes. Stans het hemdje twee maal en knip het recht af net onder het armsgat. Naai de knoop vast (een roosje van lint staat ook prachtig) en zet het hemdje aan de schouder naden en de zijnaden vast. Steek daarbij voor de stevigheid met de naald en draad een klein stukje door de beer zelf.
Knip 50 cm af van de tule en vouw dit dubbel. De tule is 5 cm breed zodat je een tutu krijgt van 2.5 cm. Rijg langs de dichte kant van het tule. Wikkel de geregen tule om de beer en naai begin en einde aan elkaar vast. Verdeel de tule gelijkmatig rond de beer en zet nu de rand van de rok met een paar steekjes netjes vast aan het witte vilt van het hemdje.Knip van een smal roze lint ongeveer 30 cm af. Zet het midden daarvan vast aan de achterkant van het pootje (beetje onderaan). Wikkel de linten kruislings naar voren en dan om het pootje heen en maak een klein strikje op de voorkant. Een klein strikje maak je door na het maken van de strik aan de uiteinden van het lint te trekken. Dan de strik opnieuw strak te trekken en door het trekken aan de uiteinden de lussen weer te verkleinen. Herhaal dit enige malen. Knip de uiteinden kort af en druppel witte lijm op de knoop van de strik. De lijm droogt transparant op en de strik blijft beter zitten.


woensdag 15 juli 2015

Dokter BeerWat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Accessoire mal (Collectable COL1377)
- Setjes met dokter spullen (Creatables LR0362 en LR0363)
- Wolvilt (licht grijs, donkergrijs rood en wit)
- DMC (licht grijs en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor ogen en snuit
- Fiberfill
- Rubberplaat (bruin, rood, lichtgrijs, wit, rose en zwart)In dit kleine blikje past precies een beer, vanaf dag 1 heeft dit blikje klaar gelegen om te worden gevuld met “iets”. Het blikje past prima op een tafeltje naast het bed.
De beer maak je zoals altijd. Het witte jasje is vastgezet op de beer nadat hij helemaal klaar is. Naai voorzichtig de schoudernaden en de zijnaden. Het is handig als je deze vastzet aan de naden van de beer zelf. Het rode kruis is opgeplakt.


Uit grijs rubberplaat stans je een stethoscoop, uit bruin een dokterstas (met een rood kruis) en uit rose en wit een heleboel pillen. Schrijf je een opbeurende beterschap tekst, of gebruik het gedicht en plak dat aan de binnenkant van het deksel. Daar wordt je toch vanzelf weer beter van!


woensdag 8 juli 2015

Project Beer


Nu we Project NL in onze collectie hebben, kan een Project Beer natuurlijk niet uitblijven.
Al onze kleinkinderen hebben een knuffel. We hebben 4 kleindochters, die hebben allemaal een konijn als knuffel en onze kleinzoon gaat niet slapen zonder zijn knuffelhondje Woef Woef.
Maar hun vaders hadden vroeger allemaal een beer. Daar hebben ze tot aan hun tienertijd mee geknuffeld en die hebben ze, toen ze het huis uit gingen, thuis achter gelaten. De beren wonen nu in de berenkast, bij mijn kleine verzameling Steiff beren en bijzondere poppen.


Project NL lijkt heel erg op scrappen, maar gelukkig hoef je er niet meer zoveel decoratie bij te plakken. Project NL werkt met kaartjes waar je bijvoorbeeld een foto op kunt plakken en die je dan voorziet van een bijpassende tekst. Het is veel meer een echt verslag van je leven. Toen het scrappen zo’n 10 jaar geleden echt leuk werd, zijn onze oudste kleinkinderen geboren en daarvoor heb ik volle albums met veel foto’s gemaakt. Maar nu ze groter zijn vinden ze het niet meer leuk om gefotografeerd te worden. Dus het fototoestel wordt gemeden.
En we maken tegenwoordig steeds meer foto’s met ons mobieltje.  Dat is wel weer leuk, want de vaders en moeders maken van allerlei bijzondere momenten een foto en die krijgen we dan als app toegestuurd. En die foto’s zijn geweldig leuk om te laten printen en er iets bij te schrijven, zodat de kids het later allemaal kunnen zien en teruglezen. De kleine kaartjes die je daarvoor gebruikt, zijn echt ideaal. Veel kaartjes komen in de albums voor de kleinkinderen terecht, maar deze herinnering aan de beren van mijn zonen, bewaar ik in mijn eigen album.


Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Alfabetmal (Craftable CR1281)
- Project NL kaartjes (PL2503, Emoties)
- Touwtjes (JU0949)
- Papicolor zwart en kraft
- Zwarte fineliner

De foto’s heb ik gemaakt met mijn mobieltje. Ik heb een Selphy printertje van Canon (echt een superhandig ding) en daarmee print ik kleine foto’s uit. Je kunt ook naar de Hema en je mobiel met een snoer verbinden aan een computer. Als het maar werkt!
Vervolgens kijk je naar de pockets die in de hoesjes zitten en verdeel je de bijpassende  kaartjes en de foto’s. Zorg ervoor dat de kaartjes bij elkaar passen en kies een hoofdkleur voor de letters. In dit geval zwart. Dat is lekker stoer en het geeft rust.De beren heten alle drie “beer”. Het persoonlijke verhaal dat bij iedere beer hoort heb ik geschreven op een uitgestanste beer die achter de foto zit.


Tip: wees voorzichtig als je foto lijm gebruikt. Kaartenmaaksters kennen het probleem. De lijm moet eerst flink drogen, want als je de kaart te snel in een zakje doet dan gaat het plastic heel erg kreukelen. Dus gebruik andere lijm (witte hobbylijm) of stop de kaartjes een dag later in de hoesjes.

Waarschuwing: Project NL kan verslavend zijn!!


woensdag 1 juli 2015

De Kusjes Beer

Achter deze beer zit een heel lief verhaal. Een aantal jaren geleden toen onze oudste zoon voor zijn werk een cursus moest volgen en daarom een nachtje in een hotel moest slapen, heeft hij voor zijn dochter Inge iets gemaakt. Ze was heel erg bang om haar papa te missen en had veel last van heimwee naar papa. Dus heeft hij zachte make-up watjes in een doosje gedaan, uiteraard vooral de roze en de witte, met de mededeling dat dat kusjes waren. Als ze er eentje nodig had dan mocht ze een watje uit het doosje pakken en over haar wang wrijven, dan had ze een kusje op haar wang. Roze watjes waren dikke kusjes en witte watjes waren kleine kusjes. Inge was toen een klein meisje van een jaar of 3. De truc met de watjes heeft hij nog een aantal malen herhaald want het werkte prima tegen heimwee en papa missen.


Deze beer heeft allemaal kusjes op zijn buikje gekregen, maar voor de zekerheid krijgt hij ook nog een flink aantal “wrijfkusjes” mee.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (3 tinten bruin en heel veel kleurtjes rood en roze)
- DMC (rood en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zakje pompoms
- Fiberfill

De beer maak je zoals altijd. Deze beer heeft ditmaal ook ogen en een neus van vilt ipv zwarte kraaltjes. Uit piepkleine restjes vilt stans je een heleboel hartjes.


En toen was het nog even snel naar de stad om watjes te kopen voor de foto. Tsja, nergens te vinden. Toen kwam Winnie met de opmerking: je hebt vast wel ergens pompons liggen, die werken toch ook?  Natuurlijk werken die ook, kijk maar ze zijn er in verschillende maten en er zijn zelfs pompoms met glitters, ideaal  voor lekkere prikkusjes van papa’s die zich nog niet geschoren hebben.Wie weet helpt dit prachtige recept tegen heimwee/iemand missen ook bij andere kindjes.