woensdag 25 maart 2015

Beren warm eitje

Bovenaan zijn twee tabbladen gemaakt waar je de borduursteken en patronen kunt terug vinden van het Berenblog


Bij de Paasberen boom horen natuurlijk Paasbereneierwarmers. Als je ze afknipt net onder de pootjes, dan spreiden ze die uit en houden je eitje lekker warm. Deze beer heeft een klein kraagje gekregen met knoopjes uit de winkel van Petra.


Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Fiberfill (vulmateriaal voor de beer)
- Wolvilt (licht roze, zacht geel en licht bruin)
- Zwarte kraaltjes voor de beren ogen en neusje, 2.5 mm ∅
- Knoopjes in de vorm van een bloemetje kun je hier vinden bij Petra. 
- DMC (roze, groen en zwart )
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Lintje
- Patroontje eierwarmer
Bijschrift toevoegen






























Leg de mal zodanig op het vilt dat de pootjes niet uitgestanst worden. Stans de halve beer uit. Naai met een roze stiksteekje langs de rand van de beer. Bevestig de bloemenknoopjes op de hals en naai het snuitje.
Knip het patroontje tweemaal uit licht geel vilt en naai beide helften op elkaar met een feston steek. Plak de beer op de voorkant, naai een lintje op de eierwarmer en maak er een strik in.

Iedereen die komt paas-ontbijten kan de eierwarmer meenemen, want ook na de Pasen blijven de beertjes hun werk doen.









Extra:
De eierkaarsjes die je ziet kun je zelf maken voor een minipaasvuurtje. Bewaar de dopjes van de eieren en zet ze in een eierdoos. Giet er gesmolten kaarsen was in (wit), steek er een lontje in en laat de was stollen. Giet er nog een klein beetje vloeibare gele was over.

Vul een eierdopje met water, zodat het ei er net in staat. De schaal kan namelijk heel warm worden als het eierkaarsje brandt. Is de vlam te groot, dan maak je het lontje iets korter. Wees voorzichtig met paasvuur! 


woensdag 18 maart 2015

Paasberen

Bovenaan zijn twee tabbladen gemaakt waar je de borduursteken en patronen kunt terug vinden van het Berenblog


Paasberen in plaats van Paashazen, helemaal leuk!! Maak ze dan wel in Paaskleuren en versier de beertjes met kleine knoopjes. In de winkel van Petra van Dam vind je een heleboel schattige knoopjes. De beertjes (en ik ook) zijn er dol op.  


Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Fiberfill (vulmateriaal voor de beer)
- Wolvilt (licht roze, zacht groen, zacht geel, licht paars en wit)
- Zwarte kraaltjes voor de beren ogen en neusje, 2.5 mm ∅
- DMC (licht roze, zacht groen, zacht geel, licht paars en wit )
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Kleine knoopjes
- Touwtje

Voordat je de beertjes in elkaar zet naai je de knoopjes op de voorkant. Ik heb ze op allerlei manieren opgenaaid. Je kunt er een ketting van maken, of een bloemetje of ze gewoon als knoopjes onder elkaar vast zetten. Naai nu de beertjes in elkaar. Ik heb DMC gebruikt in dezelfde kleur als het wolvilt. Als de beertjes klaar zijn maak je een touwtje vast met DMC in de kleur van het wolvilt.


De plastic eitjes komen uit de doos met Paas decoraties. Ik heb een heleboel plastic eitjes die ik verstop voor de kleinkinderen. De lol is het zoeken en daarna zelf verstoppen en weer gaan zoeken. Dus geen chocolade eitjes maar plastic!


Vind je plastic eitjes niet leuk, maak dan bloemen van vilt met bijvoorbeeld de COL1316 of paaseitjes met de COL1382. Dat combineert perfect met de beertjes. Dit is een heel leuk project om samen met kinderen te maken.


woensdag 11 maart 2015

Beren met een naam


Onze kleindochtertjes Marie-Sophie en Julie gaan samen met hun papa en mama verhuizen. Marie-Sophie heeft een kamer met veel rose, wit en grijs en Julie met groen, wit en grijs.
Deze beertjes zijn speciaal voor hun nieuwe kamertjes. Mama mag ze aan de deur hangen, of boven hun bedje of ergens anders. Mijn schoondochter is goed in stylen, dus ze krijgen vast een leuk plekje!

Wat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Fiberfill (vulmateriaal voor de beer)
- Wolvilt (roze, zachtgroen en wit)
- Zwarte kraaltjes voor de beren ogen en neusje, 3mm ∅
- DMC (roze, zachtgroen en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Letterkraaltjes
- Houten ringen (doorsnede 5.5 cm)
- Lintje/kantje

Maak de beertjes uit vilt maar zet deze nog niet in elkaar. Stans uit wit vilt nog een snuitje, oren en eventueel een hartje. Zet eerst het snuitje en de ogen vast op de beer daarna maak je de naam van kraaltjes. 
Leg de beer plat met de naam van kraaltjes waar je het wilt hebben. Neem een dubbele draad en meet de lengte van de naam. Steek de naald van achter naar voren door een pootje. Rijg de kralen en steek de naald van voor naar achter door het andere pootje. Steek de naald een klein stukje verder terug en haal hem nogmaals door de kralen. Steek de naald weer een klein stukje verder door het pootje en hecht af. Zet de beer netjes in elkaar met vulling en plak als laatste de oren en een hartje op.

Zet de beer vast aan de houten ring met een dubbele draad DMC in dezelfde kleur als de beer en strik een lintje/kantje om de ring.

Voor mijn oudere kleinkinderen heb ik ooit beren sleutelhangers gemaakt met hun naam. Je rijgt dan hun naam met de kralen en bevestigt het begin aan een sleutelring en het einde aan de bovenkant van de beer. Een jongensbeer voor Casper en een meisjesbeer voor Inge.

En dan is er nog kleindochtertje Vera, daar ga ik ook nog een speciale beer voor verzinnen. Ik heb al een idee!





woensdag 4 maart 2015

Berenboekje


Ieder creatief persoon moet eigenlijk altijd een opschrijfboekje bij zich hebben. Als je iets hoort of ziet of bedenkt: gelijk even opschrijven, dan vergeet je het niet. Dit boekje is natuurlijk berenleuk, het staat vol met beregoede ideeën, die over van alles en nog wat gaan.
Dit boekje is overgebleven van een grote stapel opschrijfboekjes die ik heb laten maken voor mijn jubileum vorig jaar. Ik heb er met winkeliers bloemen van vilt op gemaakt. Maar... er zijn heel veel eenvoudige opschrijfboekjes te koop, dus dat kan geen probleem zijn.


Wat heb je nodig:
- Berenmal (Collectables COL1376)
- Bloemenmal (Creatable LR0145)
- Vrolijke kleuren wolvilt
- Kraaltjes van ongeveer 2.5 mm in bijpassende kleuren
- DMC borduurgaren
- Viltlijm (Collall) of Tacky Glue (Aleene’s)

Stans je beer eenmaal uit vilt en stans de losse delen uit een vrolijke kleur. Voor het hartje gebruik je piepkleine restjes vilt. Borduur een stiksteekje (2 draadjes DMC) langs de rand van de beer. Leg zijn snuitje op de juiste plaats en borduur zijn bekje. Zet gelijk een kraal voor de neus vast en zet de ogen vast. Nu gaan we het beertje een mooie versiering geven.
Leg de gekleurde hartjes op zijn buikje. Zet ze snel vast met een steek dwars over het hartje. Zet nu de kralen in het midden vast en borduur met een lazy daisy steekje vanuit het midden van de hartjes een lusje (voor een tekening van het steekje, zie het Valentijnsbeertje van een aantal weken geleden).
Nu de beer op het boekje plakken en de laatste losse delen op de beer lijmen.


Het boekje heeft een leeslintje en daarop bevestig je een bloem van vilt. Stans twee maten uit verschillende kleuren vilt en zet de kleine bloem vast op de grote. Borduur de kralen in het midden. Zet de bloem gelijk vast op het leeslintje. Stans de grote bloem nogmaals uit en zet hem met hele kleine steekjes vast tegen de bovenste bloem Gebruik garen in de kleur van het vilt en maak een steekje tussen de bloemblaadjes, dat is praktisch onzichtbaar. De achterkant van de bloem is nu netjes afgewerkt.











P.S. het berenboekje past natuurlijk superleuk bij het berenpotlood.