woensdag 28 januari 2015

Zengtangle beer


Even heel wat anders! Dit weekend ga ik naar een grote internationale beurs in Frankfurt waar heel veel groothandels en fabrikanten van hobbymaterialen staan. De perfecte plek om de batterijen weer op te laden, want als je ziet hoeveel mooie dingen er gemaakt worden, krijg je vanzelf nog meer zin om zelf weer aan de slag te gaan. En wie weet, kan ik er een beer bij maken.


Dit jaar maar eens kijken hoe het gaat met Zentangle op de beurs. Ik Zentangle zelf regelmatig. Het woord zegt het al: Zen... rust. Het grootste probleem vind ik zelf het vinden van een figuur om in te tekenen. Beer lost het probleem voor me op. Stans de beer uit een stukje stevig Kraft en teken hem met potlood na. Daarna overtrekken met een zwarte fine liner en dan: invullen maar..... Iedereen heeft wel ergens een fine liner liggen, dus probeer het gewoon een keer. Het kan eigenlijk niet fout gaan.


Mocht je dat toch nog lastig vinden, we hebben hele leuke Doodle stempels in de collectie van februari. Els Wezenbeek heeft ze getekend en je hoeft ze alleen nog maar in te kleuren. Maar...geen beren, die moet je echt zelf maken!

Maak er een leuke kaart van of lijst hem in.P.S. de hand heb ik gemaakt samen met mijn kleinzoon van 8. Dat was dikke pret, want zijn handjes zijn een stuk kleiner dan de mijne, dus hij was veel sneller klaar. Voor kinderen is zwart een beetje saai, dus hebben we een rode gemaakt. En met mijn kleindochter van 11 en haar vriendinnen heb ik de beertjes hieronder gemaakt. De meiden mochten zelf kleuren en patronen kiezen. Het zijn echte kunstwerkjes geworden.


7 opmerkingen:

 1. Leuk!
  en doe maar lekker veel inspiratie op!!
  groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier op de beurs, leuk dat er doodle stempels uitkomen, en ook prachtige zen tangle beertjes van jouw en kleinkinderen / vriendjes hun hand.
  Groetjes Blankina
  PS Nog gefeliciteerd met je verjaardag..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een origineel idee om een beertje te vullen met Zentangle!
  Ontzettend leuk dat je kleindochter en haar vriendinnen ze ook hebben gemaakt.
  Heel veel plezier op de beurs!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo wordt de beer toch weer heel anders dan anders.
  Ben zelf niet zo van de Zentangle, werkt bij mijn avarechts! hihihi
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heeft u dit mooi gemaakt! Ik doe zelf niet aan zentangle maar ik vind het wel heel mooi om te zien. Heel leuk dat u dit heeft verwerkt in een beer! Helemaal leuk dat u het ook samen met uw kleinkinderen kan doen. Dat zijn herinneringen die zij altijd zullen blijven houden :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een creatieve familie bijelkaar, leuk hoor!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Zentangle beetjes, mijn meiden zijn ook gek op zentangle. Maar een beer hadden te nog niet gemaakt, Gauw aan de slag:)
  Veel plezier op de beurs.
  groetjes
  Neline

  BeantwoordenVerwijderen