woensdag 18 november 2015

Sinterklaas kadootje


Een kadootje voor in de kerstboom dat je van de Sint krijgt. Kan best hoor! Deze sneeuwman voor in de kerstboom maak je gewoon met het berenpatroon. Knip de oren eraf en verander een beer in een sneeuwman. Je mag hem natuurlijk ook onder de kerstboom leggen straks.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (wit en oranje)
- DMC (wit)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor de snuit en de oogjes
- Fiberfill
- Lintje
- Zwarte pompons (kleintjes)
- Hoge hoed (gekocht in de hobbywinkel)
- Touwtje
- Kraft blok (PK9114)
- Nordic Winter (PK9128)

Je kunt allerlei leuke beren maken en in een doosje stoppen als Sinterklaas kadootje. Op de website www.mariannedesign.nl vind je bij de downloads een leuke Sinterklaas workshop met labeltjes om te maken en mini boekjes om gedichten in te schrijven. Zelfs de gedichten vind je daar als download. Hoe handig is dat!


Een doosje maak je heel eenvoudig. Neem twee vellen uit een kraft blok. Een van 15 x 20.5 cm en een van 14.5 x 20 cm. Ril rondom op 4 cm (dit ivm het formaat van de hoge hoed van de sneeuwman) en knip 4 stukjes in. Vouw alle gerilde lijnen en plak het doosje en het dekseltje in elkaar. Ze passen ruim in elkaar. Versier de binnenkant van de doos met een op maat gesneden stukje dessin papier (bv uit Nordic Winter PK9128).


Je kunt zelf een beer maken die je ergens op het berenblog hebt gevonden, of je maakt deze gezellige sneeuwman. Die maak je door witte beren uit te draaien en de oortjes er af te knippen. De neus is het deel dat overblijft tussen de pootjes (in dit geval van de Halloween beer).


Als de sneeuwman klaar is knoop je een warme sjaal om zijn nek en je naait een touwtje boven op zijn hoofd. Maak een gaatje boven in de hoed en steek het touwtje daar door. Plak de hoed vast op de kop van de sneeuwman.


36 opmerkingen:

 1. Wow, wat een ontzettend leuk Sinterklaas cadeau.Zo leuk gedaan de beer als sneeuwman.

  Groetjes,Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zet graag mijn schoentje voor deze leuke sneeuwman...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk Sint cadeautje...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je dit toch van de Sint mag krijgen ... Super leuk Marianne!
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook dit is weer zo'n geweldig leuk idee!
  Wie wil dit nu niet in de zak met cadeautjes vinden!

  Groetjes

  Rimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal leuk!
  Een gezellige dag,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee om van het beertje een sneeuwman te maken!! Ik sta er steeds weer versteld van hoe je op al die prachtige ideeën komt!!

  Groetjes, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig leuk winters beertje - umm... sneeuwmannetje!
  Prachtig zoals je er een sinterklaascadeautje van hebt gemaakt.
  Onwijs mooi!!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is de berenmal toch multifunctioneel.
  Super leuk die sneeuwman. Een heel leuk idee.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh wat is die leuk!
  ga ik zeker een keertje maken!
  top idee
  thanks voor het delen!
  fijne kerstdagen en een creatief 2016
  groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey, thanks for posting amazing articles. These blogs would definitely help us keep posted about new trends in the market.

  Limbo Emulator

  CbseLearner

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey, thanks for posting amazing articles. These blogs would definitely help us keep posted about new trends in the market. Thanks for sharing
  https://www.getmyoffercapitalone.xyz/https://www.mybalancenow.info/https://www.mywmtotalrewards.info/
  Hey, thanks for posting amazing articles. These blogs would definitely help us keep posted about new trends in the market. Thanks for sharing

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik kon voor de berenjacht geen reactie achterlaten onder het bericht dus doe ik het maar even hier wat een geweldig verhaal van de beer voor inge en wat issie leuk met al zijn hartjes op zijn buik
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik dacht hetzelfde toen ik zag dat je geen reactie op de leuke pot met het schattige beertje en watjes kon geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier mijn reactie voor de berenjacht. Begrijp dat meer tegen hetzelfde probleem aan lopen en geen reactie bij het item kunnen achterlaten. Hoewel een pot met kusjes eigenlijk geen kaart is, maar aan de andere kant een cadeautasje ook niet.

  Wat een prachtig idee, zo'n pot met kusjes. Geweldig idee in deze tijd waarin lichamelijk contact zo moeilijk is. Prachtig voor opa's en oma's, kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, kids in een zorginstelling, etc. Ik ga dit idee zeker delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind het idee zo leuk dat ik graag een reactie wil achterlaten. Dan doe ik het maar bij een ouder bericht. Ik kende dit blog helemaal niet, maar wat staan hier leuke en lieve dingen op. Jouw idee is geweldig, zo lief, zo eenvoudig hoe je troost kunt bieden in moeilijke situaties. dat doet mij denken aan dat onze kinderen klein waren en ze niet konden slapen. Dan mochten ze in het "toverbed". lees: het ouderlijk bed. Ze sliepen daarna als roosjes. Ga zo door met leuke ideen te spuiten, wij genieten ervan. groet, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook ik plaats hier een reactie, omdat het bij het meest recente bericht niet lukt: onwijs leuk en creatief om zo'n beertje te gebruiken om een kind te troosten... Zo'n potje is zo gemaakt en zo'n bereleuk en beremooi effect, die ga ik onthouden!

  Hobbygroet,
  Lisanne

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ben even door gehopt naar het berichtje hieronder want ik wilde toch een reactie achterlaten op dit geweldig leuke idee!!! Moest wel lachen hoor bij de uitleg van de harige pompoms :) Ik ga dit zeker onthouden, komt vast wel een keer van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuk beertje en leuke ideeën allemaal voor de berenjacht. Gr. Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Thanks for this informative article, I hope you will get the most positive response especially for this post. . .

  target visa gift card balance,
  check target visa gift card balance,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Log in to the Binance account. Click on your wallet and choose "Fiat and Spot." You'll then be able view all the balances of your cryptocurrency within the balance of your Binance account. Select DOGE from the dropdown and then click withdraw. The next page will prompt you to type in the DOGE address for receiving.robinhood crypto wallet
  ronin wallet
  amazon.com/mytv
  amazon.com/code
  google play redeem code

  BeantwoordenVerwijderen
 22. PayPal Account not accessibleIf you have trouble logging in,PayPal accountYou can then check to see if you have tried to log in using the correct username and password.URLOr your device has proper connectivity.
  starbucks gift card balance
  Play.google.com/redeem
  paypal sign in
  amazon.com code
  amazon code
  cash app login

  BeantwoordenVerwijderen
 23. DGCustomerFirst stands apart as a corporate store that values its clients and plans to give an uncommon shopping experience. By utilizing the force of criticism through the DGCustomerFirst study, Dollar General can distinguish regions for development, upgrade consumer loyalty, and develop long haul client reliability. Visit here Dgcustomerfirst.com Survey

  BeantwoordenVerwijderen