woensdag 3 juni 2015

Strandbeer

Ameland, mijn favoriete vakantie bestemming voor een heerlijk lang weekend. Schelpen zoeken blijf ik leuk vinden. En van iedere vakantie, waar ook ter wereld, neem ik schelpen mee van het strand.  Soms liggen er ook stukjes hout en daar kun je dan een gaatje in boren.


De strandbeer voelt zich helemaal thuis in deze hanger van hout en schelpen. En met een dolfijn, een zeester en schelp van vilt maak je er iets heel moois van! Komend weekend is het weer zover, dan zitten wij lekker aan het strand. We hopen dat het lekker weer is, en natuurlijk ga ik weer schelpen zoeken. Ik verzamel ze in grote glazen potten.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (grijsblauw, wit, lichtblauw en roze)
- DMC (wit, en met een kleurverloop in roze en blauw tinten)
- Beach Ribbons (JU0949)
- Bedeltjes maritime (JU0891)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes ∅ 3 mm voor ogen en snuit
- Fiberfill

Eigenlijk wilde ik een metalen ring gebruiken en er een mobile van maken, maar in een winkel kwam ik deze houten hanger tegen. Hij is erg simpel zelf te maken. Neem een tak, schroef er een haak in aan de bovenkant en een paar kleine haakjes aan de onderkant. En klaar.
Maak een verzameling van houtjes, schelpjes, bedeltjes in maritiem thema en maak daarbij een beer, een dolfijn, een schelp en een zeester. Leg alles voor je op tafel en verdeel in 4 rijtjes (meer/minder, langer/korter, alles mag hoor). Rijg alles aan een stukje touw en knoop vast aan het haakje. In de schelpen zat toevallig al een gat, dus die kon ik er zo aan vast knopen.Van de dolfijn, de zeester en de schelp vind je hier de patronen. Er is DMC met een kleurverloop, dat is mooi om hierbij te gebruiken. Je maakt ze op dezelfde manier als de beer. Je begint met het borduurwerk op de bovenkant. En vervolgens netjes aan elkaar naaien met een feston steekje en regelmatig vullen met fiberfill. Als je er later met een stompe naald een touwtje door rijgt blijven ze netjes hangen.

Toevallig paste deze hanger perfect in dit dienblad. Dus ik heb er een strandhoekje van gemaakt met strandvondsten.6 opmerkingen:

 1. Leuk zomers tafereeltje, en zo te zien heeft de strandbeer het helemaal naar zijn zin...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marianne wat heb je dit dienblad prachtig gedecoreerd met alle mooie vilten beer, zeester en dolfijn! Het hout van het dienblad past er echt perfect bij :) De houtjes en de schelpen die je hebt verzameld op jouw vakanties zijn een prachtige touch :) En ... op deze manier kan je blijven genieten van de vakantiebestemmingen ;)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alweer woensdag haha... waar blijft de tijd.
  Maar je bent zo te zien weer lekker aan de slag geweest met de beer en vilt.
  Ontzettend leuk het strandthema en het strandbeertje hangt er gezellig tussen!
  Weer mooi gemaakt.
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig gedaan Marianne, en het strandweer komt eraan...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er wel heel gezellig uit. Leuk idee weer. Liggen mooie schelpen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er echt s zomers uit! Krijg al zin om naar Texel te gaan waar we dit jaar onze vakantie vieren!

  BeantwoordenVerwijderen