woensdag 27 mei 2015

Ik zag 2 beren….


Ja, ik zie ze echt: broodje smeren! 


Als je de mal zo neerlegt op vilt dat je precies tot aan de opening tussen de poten stanst, kun je van het berenpatroon vingerpopjes maken. Vul kop en poten met een dot fiberfill en er is genoeg ruimte voor je vinger. En wat doe je met vingerpopjes? Daarmee geef je een voorstelling in een poppenkast. Dus op naar de schoenenwinkel voor een lege schoenendoos.

Wat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Accessoire mal (Collectable COL1377)
- Slinger letters mal (Creatable LR0340)
- Papertape (PT2315)
- Wolvilt (2 x bruin, oranje, wit en geel)
- DMC (bruin en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes ∅3 mm voor ogen en snuit
- Gekleurde kraaltjes voor de halsketting (rocailles)
- Lapje stof en dubbelzijdige zelfklevende folie (LennieFlennerie)

Stans de beren en let op hoe je de mal neerlegt. Precies tot aan de opening tussen de pootjes. Naai de snuitjes en oogjes op de voorkant.


Naai de zijkanten aan elkaar met 2 draadjes DMC in dezelfde kleur als het vilt. Knip een klein stukje stof dat ruim voldoende is om het jurkje uit te stansen. Vouw het gele papier van de zelfklevende folie om en plak de stof vast. Leg het gele papier terug en knip het stukje folie met stof uit, je hebt nu een stukje plakbare stof. Stans de jurk van de beer, verwijder het witte papier van de tweede plaklaag en plak de jurk op. Rijg nu de kraaltjes en maak er een mooie halsketting van. Bevestig deze aan de achterkant van de hals.Van een schoenendoos bouw je een poppenkast. Dat kun je net zo uitgebreid doen als je wilt. Je kunt hem maken om mee te spelen of om gewoon neer te zetten. Dan moet je een soort standaard maken voor de beertjes. Een plankje met daarin twee stokjes is al voldoende. Ik zal mijn zoon Erik eens lief aankijken daarvoor. Hij timmert voor zijn dochter Vera een hele speeltuin, dus dit zal ook wel lukken.


Snijd voorzichtig een opening van 12 x 7 cm uit de bodem van de doos.  Deze doos was wit, dus ik heb er papertape opgeplakt. Uit bijpassende kleuren papier heb ik letters uitgestanst BERENKAST (er spelen beren in, geen poppen). Neem een scherpe naald, rijd er stevig naaigaren doorheen en gebruik het dubbel. Knoopje in de onderkant. Steek de naald van achter naar voren door de doos. Plak de draad met knoop aan de achterkant vast met plakband. Rijg de letters en steek de naald weer door de doos. Plak de draad aan de achterkant vast met plakband.


Wil je de beren laten broodje smeren, dan is hier het patroon van de boterham met het gebakken eitje. Maar .. je kunt natuurlijk ook iets anders bedenken met de beren. Wie weet hebben mijn kleindochtertjes zelf nog ideeën.15 opmerkingen:

 1. Zo leuk bedacht weer. Mevrouw beer ziet er ook zo leuk uit, met ketting en al. Volgens mij worden dat leuke poppenkast uurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahha wat een heerlijk broodje hebben de beren gesmeerd Marianne! Super leuke beren en het broodje met het gebakken eitje vind ik zo'n leuke touch :) Super lief van jou dat je het patroontje erbij hebt gezet! De beertjes kunnen eerst heerlijk een broodje eten in de poppenkast voordat zij de kinderen zullen entertainen ;)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuk verzonnen Marianne, mijn jongens zouden het echt fantastisch vinden om hier mee te spelen. Ik weet zeker dat mijn oudste wil dat ik dit ook maak als hij het ziet, haha!! De dames beer heb je ook ontzettend leuk aangekleed met het fleurige jurkje en de kralenketting.
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weer helemaal top!!
  super leuk idee om een liedje na temaken
  en wat een gave jurk heeft ze aan

  bedankt weer voor deze inspiratie
  doeg
  ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, hoe krijg je het allemaal verzonnen zeg!! Super, wat een leuk idee zo. Prachtig gemaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat cool weer gedaan Marianne.
  Ideeën genoeg dus.

  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig gemaakt Marianne!
  Groetjes Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marianne,
  Wat zijn ze weer leuk de beertjes, en weer een geweldig leuk idee, die vingerpopjes.
  Super hoor.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. GEWELDIG..., enne... ik lust wel een eitje...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het elke keer knap hoe je erop komt. Weer helemaal geweldig. Wanneer is de eerste voorstelling van de poppenkast???

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het elke keer knap hoe je erop komt. Weer helemaal geweldig. Wanneer is de eerste voorstelling van de poppenkast???

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je moet er maar weer op komen...super gaaf!
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen