woensdag 13 mei 2015

Sportberen

Laatst vroeg mijn vriendin Marion waar ik zoal mee bezig was. Dus ik vertel haar over mijn berenblog. Ze heeft dit gelijk gemeld aan de activiteiten commissie van de korfbal club waar ze enthousiast lid van is. En inmiddels hebben de meiden daar al beren-sleutelhangers gemaakt in de clubkleuren (oranje, blauw en wit). Zij vertelde dat ze het clubhuis aan het opknappen zijn, en dat ze allerlei tekstborden op de muur gaan hangen.


En daar kun je dan toch weer een leuke beer bij maken. Deze teamspelers zijn gemaakt in de clubkleuren, ze hebben een verschillende voor en achterkant (oranje en blauw) en zijn met wit aan elkaar genaaid. Natuurlijk heb ik er een prijzenkast bijgemaakt en een paar toepasselijke tekstborden aan de muur getimmerd.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Winner mal (Collectable COL1336)
- Vaantjes (Craftable CR1299)
- Bal (Collectable COL1335)
- Wolvilt (blauw en oranje en wit)
- DMC (wit en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Bloc Rustic Wood (PK9124)
- Goud en zilverkleurig karton
- Stempelkussen (zwart)


Om het voor de meiden niet te moeilijk te maken heb ik de ogen en de neus ook uit vilt gestanst en gebruikt in plaats van kralen. In het wit van de ogen kun je met een zwarte fine liner een oogje tekenen.
Het lijstje komt van de Xenos. Het binnenwerk is ongeveer 16.5 x 18.5 cm.  Met de vaantjes mal heb ik diverse vaantjes uit het dessinpapier gestanst. De randjes zijn zwart gemaakt met stempelinkt. Bij de mal van de beker horen ook de stempels die ik heb gebruikt. En volgens Marion is de mal van de voetbal heel goed te gebruiken als een korfbal-bal.


De achterkant van het lijstje is beplakt met dessinpapier uit het bloc. Daarop is een strook van 6 cm ander dessinpapier geplakt. Op de vaantjes heb ik verschillende teksten gestempeld en die (net als in het echte clubhuis) op de muur geplakt en op de voorkant van het lijstje. Nu is het nog een kwestie van bekers stansen uit goud en zilver karton

Idee: is je lijstje iets groter, dan kun je nog een vlaggenlijn maken met daarop de naam van je club. Deze beren komen in het clubhuis van Atalante in Apeldoorn. Marion: veel succes met je team!

9 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk cadeau voor de korfbalclub! Echt super leuk gedaan met de bordjes en de bekers :) De beren in de club kleuren is een ontzettend leuke touch :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer onwijs leuk Marianne!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gescoord met deze beren...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zijn ster spelers helemaal toppie.
  Groetjes van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai zeg, wat leuk! Dat zal prachtig staan op de muur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Krijgen ze een mooie ereplek, super gedaan weer...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dit weer prachtig gedaan!1

  Groetjes, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen