woensdag 20 mei 2015

Berenslinger


Voor zo’n gezellige berenslinger is altijd wel een plekje. Ook al is er geen feestje. Toen ik het speldenkussen had gemaakt met het brede lint van Lennie Flennerie heb ik ook gezien dat er leuke lapjes zijn en dubbelzijdige zelfklevende folie van datzelfde merk. En dat heeft liggen kriebelen op mijn tafel, want daarmee kun je hele leuke dingen maken. Een berenslinger bijvoorbeeld.
Maar omdat logeren bij oma altijd een feestje is komt de slinger bij het logeerbedje van mijn kleindochters te hangen. De grote witte knuffelbeer is nog van mijn jongste zoon, maar hij is nu onze officiële logeerbeer.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Accessoire mal (Collectable COL1377)
- stofjes van Lennie Flennerie: 203.201.001 t/m 203.301.008. Hier zijn alle 8 stofjes gebruikt.
- Vilt in heel veel kleuren die leuk passen bij de stofjes (hoeft niet wolvilt te zijn)
- Gekleurde kraaltjes voor de ogen (rocailles)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Biaisband
- Dubbelzijdige zelfklevende folie van Lennie Flennerie: Colour Pad 203.103.001 of 203.103.002

Knip lapjes stof van 11 x 15 cm. Uit een stukje vilt van 10 x 11 cm kun je 2 beertjes stansen. Ik heb uit vilt lapjes van die maat geknipt en het folie (dat in A4 te koop is) in 4 stukken geknipt zodat het vilt er op past. Je verwijdert eerst het gele papier, dan plak je het vilt op en draait het door de machine met de berenmal zoals altijd. Zorg ervoor dat het vilt alle plak afdekt. Verwijder het witte papier en plak de beer op het vlaggetje. Uit de overgebleven delen vilt met folie erachter kun je nu de snuit en de oren stansen.


Voor de jurkjes werkt het precies zo. Stans een paar jurkjes uit papier. Dan kun je precies bepalen hoeveel jurkjes je uit een stukje stof wilt maken. Leg de patroontjes neer en reken even na hoeveel stof je nodig hebt. Knip dit uit en plak op de folie. Werk je met een A4, vouw dan het gele papier om. Plak je op maat geknipt stukje stof op het klevende deel en vouw het gele papier weer terug. Je ziet nu precies hoe je het stukje met stof moet afknippen. Het gele papier valt er nu af en je kunt de mal van het jurkje op de stof leggen en de jurkjes netjes uitdraaien. Geef alle beertjes een mooi jurkje door de witte achterkant van het plakfolie te verwijderen en plak!


Knip een smalle strook zwart of donkerbruin vilt en plak dit op de zelfklevende folie. Ook nu even het gele papier wegvouwen en vervolgens weer terugleggen en de strook vilt afknippen. Knip kleine stukjes af en stans daar de neusjes uit, zodat je kleine vilt-stickers hebt. Deze beren hebben allemaal vrolijke kraaltjes als ogen gekregen. Die heb ik erop geplakt. Doe een dot witte lijm op een dekseltje en gebruik een cocktailprikker om op de plaats waar je de oogjes wilt hebben een druppel lijm neerlegt. Kraal erin leggen, aanduwen en goed laten drogen. De slinger hangt, dus de ogen hoeven niet genaaid te worden. Voor deze kleine kralen heb je namelijk een hele dunne naald nodig en die prikt niet lekker door de kleeffolie heen. De witte lijm droogt transparant op en als de ogen er goed ingeduwd worden blijven ze wel zitten. 


De vlag maak je net zo lang als je wilt. Naai ze met een tussenruimte van een halve vlag (ongeveer 5 a 6 cm) tussen het biaisband.


9 opmerkingen:

 1. Geweldig leuke slinger Marianne!
  Super gedaan met al die vrolijke kleuren.
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supergaaf Marianne maar wat als er kleinzoons blijven slapen????

  Gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk geworden en zeer creatief...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk idee!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig deze oh zo leuke berenslinger!
  Het is natuurlijk al een feestje om bij oma en opa te slapen.
  Maar met deze super leuke en vrolijke slinger is het natuurlijk
  nog veel leuker :) . Plus een lieve logeerbeer kan het echt helemaal niet meer
  stuk. Wat zullen jullie kleinkinderen heerlijk slapen...

  Lieve groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een vrolijke leuke berenslinger Marianne :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij toeval op je blog gekomen en wat een leuke! Ga je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen