woensdag 7 oktober 2015

Berenbladwijzer


Mijn agenda van 2015 heeft een hele handige bladwijzer (dankjewel Arda Meijburg, ik heb een jaar plezier van je kadootje). Toevallig paste er bij dit grappige kadootje een agenda met een hele saaie voorkant.


Mijn agenda voor volgend jaar krijgt weer zo’n handige bladwijzer, maar omdat ik geen passende agenda kon vinden bij de bladwijzer van Arda heb ik nu een agenda gekocht en daar zelf een berenbladwijzer bij gemaakt. Inspiratie vind je echt overal!

Wat heb je nodig:
- Berenmal Collectable COL1376
- Bloemenmal Creatable LR0145
- Wolvilt in de kleur van je agenda (of juist niet)
- DMC in bijpassende kleuren
- Kraaltjes van ongeveer 2.5 mm in bijpassende kleuren (zwart voor de ogen en snuit en een stuk of 3 om bij het hartje te borduren)
- Elastiek
- Knoopjes


De bladwijzer bestaat uit niet meer dan een elastiek dat strak om de agenda past en waarvan je het begin mee naait aan de kop van de beer en het einde vast zet aan de onderkant (tussen de poten). Bij deze agenda zat al een elastiek, dus dat hoefde ik alleen maar los te knippen.


Voordat de beer op elkaar genaaid wordt nog even een mooi hartje van vilt vast zetten en een losse krul met een stiksteekje maken. Zet begin en einde van het elastiek met een paar extra steekjes goed vast.
Met de bloemenmal stans je nog een paar bloemen die je versiert met een stiksteekje. De bloemen naai je tegelijk met het knoopje vast aan het elastiek.


De bladwijzer doe je nu om dat deel van de agenda dat al is geweest. Als je de agenda openslaat ben je altijd op de goede week.12 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk idee om met deze lieve beren bladwijzer je agenda te pimpen! Het ziet er super leuk uit en het is ook nog eens super handig! Ik ga dit idee zeker onthouden. Bedankt weer voor de tip Marianne.

  Lieve groetjes, Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal weer bere-toppie!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is te cute gewoon Marianne! Wat een super schattige berenboekenlegger en zo lief gemaakt met de bloemen erbij :) Dan wil je toch telkens iets in je agenda moeten schrijven ;)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk idee Marianne! En het beertje is helemaal geweldig met de bloemetjes!
  groetjes, Afke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook weer zo'n leuk idee...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook dit is weer een superleuk idee met deze berenmal.
  Ik heb het beertje ook gemaakt hoor, met het pakketje wat ik gewonnen heb.
  Ik zal de foto"s op mijn blog zetten.
  www.hetkaartenhoekje.blogspot.nl
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die weer LEUK!!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een SUPER LEUK idee Marianne!!
  Lieve groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen