woensdag 30 september 2015

Beren MobileDaar istie dan: de beren mobile. Liefst had ik hem in allerlei kleuren gemaakt, maar ja, dan moet je wel de juiste kleuren hebben. Dus na een poosje heen en weer schuiven met verkeerde kleuren zijn het toch klassieke bruine beren geworden met gele sterren en witte wolkjes.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Ster (Craftable CR1226) deze mal heeft een puntige vorm of de Collectable COL1360 heeft ook een kleine ster met iets ronde punten.
- Wolken (Collectable COL1385 schaapje van Eline). Het kleine sterretje van deze mal past ook op de grote ster. In die set zit ook nog een klein maantje, ook leuk!
- Wolvilt (bruin, wit en zacht geel)
- DMC (bruin, wit en zacht geel)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor ogen en snuit
- Kleine witte knoopjes in stervorm
- Wit haakkatoen
- Lange naald
- Metalen ring (doorsnede 15 cm)
- Fiberfill

Maak 3 beertjes en stans de wolken en de sterren. Wolken en sterren zet je op elkaar met een feston steekje. Denk er wel aan dat je eerst de kleine witte ster en het knoopje vast zet op de grote ster. De witte ster is vastgezet met stiksteekjes. Wolken en sterren zijn niet opgevuld met fiberfill.


Draai van een enkele draad katoen zes koordjes. Met behulp van een dikke lange naald (ik heb zelf nog weefnaalden) rijg je aan iedere draad een beer of een wolk en een ster.
De koordjes met de beer knoop je om de ring heen. Zorg ervoor dat de uiteinde boven de ring allemaal gelijk zijn en knoop ze vast. De beer kun je op de juiste hoogte schuiven, waarna je nog een dikke knoop in het koordje maakt waar de beer op kan rusten.


De koordjes met de wolken en de sterren maak je op een andere manier vast. Draai het puntje van het koord (niet de kant met de knoop, maar het andere einde) een stukje open.
Je kunt nu de ring daarop leggen en wolk en ster er doorheen steken. Nu weer netjes draaien en strak aantrekken en wolken en sterren op de juiste hoogte schuiven.

Mijn metalen ring is wit, maar heb je een stalen ring dan kun je die een kleurtje geven door hem strak te omwikkelen met een draad katoen.


9 opmerkingen:

 1. Ontzettend schattig... heel lief gedaan met de bruine beertjes.
  De wolken en sterren passen er perfect bij ook qua kleur.
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit me continu af te vragen wat er nog meer mee gemaakt kan worden..., maar idee├źn ten top!!! Helemaal leuk weer.
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! De kleine van een vriendon is net geboren. Ik ga aan de slag met jouw prachtige berenslinger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige beren-mobile.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee Marianne...en het blijft leuk om te zien hoe je ons ook steeds inspireert met deze mooie berenstans :-)


  Lieve groet, Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke mobile ...
  Het heeft toch wel wat met al die bruine beren hoor
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen