woensdag 23 september 2015

Clowns Beer


Het leek me leuk om eens te proberen van de beer een clown te maken. Ik had wel een idee hoe, maar ik ben nog niet 100% tevreden. Het handige is wel dat hij vast zit in een metalen ring, zodat je hem kun ophangen. Nu zit ik alweer te denken aan ringen onder elkaar of ringen als mobile, maar de week is snel voorbij en als je een lang weekend op Ameland gaat uitwaaien dan blijft er helaas weinig tijd over voor nog meer pro-beer-sels.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (rood, huidkleurig, wit, oranje en fel blauw)
- DMC (fel blauw, oranje en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor ogen
- Fiberfill
- Piepkleine pompons
- Vrolijk lintje (ongeveer 20 cm)
- Metalen ring (doorsnede 9 cm)
- Haakkatoen (fel blauw)

Iedereen kan inmiddels wel een gewone beer maken (hoop ik). Omdat ik ben uitgegaan van een clown met een “gewone” gezichtskleur heb ik eerst twee beertjes uit rood gestanst. Toen een enkel berenkopje uit de gezichtskleur, met een smal stukje nek eraan.


Van een van de rode beren heb ik toen de kop afgeknipt en geprobeerd een piepklein stukje “nek” over te laten. Als je dan de kop en het lijf op elkaar legt kun je deze met een stik steekje prima aan elkaar zetten. De kraag valt straks over deze aanzet en je ziet er niks meer van.

Een clown heeft vaak een witte mond en een grote rode neus. Daarvoor gebruik je gewoon de witte snuit. De mond heb ik met zwart DMC iets breder gemaakt dan gewoon.
Tussen de beentjes van de beer blijf tijdens het stansen altijd een wit stukje vilt over. Gebruik er twee (knip wel een stukje af van de onderkant) voor de ogen van de clown. Met de stans heb ik kleine blauwe oogjes gemaakt. Die heb ik met een zwarte kraal vastgezet op de witte delen. Je moet dan wel eerst het witte deel van het oog op het gezicht leggen, dan het blauwe deel en in een keer vastzetten met de kraal. Het lijkt priegelen, maar het gaat prima.


Dan zet je de zijkanten van de beer aan elkaar. Voor het lijf heb ik fel blauw gekozen en voor de kop oranje. De pompons kun je als laatste vastplakken.
Voor de kraag rijg je een stukje lint van ongeveer 20 cm met een stevige dubbele draad. Wikkel dit om de hals, trek het goed aan en zet begin en eind aan elkaar vast. Daarna kun je het kraagje plooien.


Omwikkel de ring met katoen. Knoop de draad stevig vast om de ring en draai dan met het bolletje de draad goed strak naast elkaar om de ring. Knoop de laatste draad vast aan het begin. Draai een koordje en bevestig dit aan de ring. Strikje erom, pootjes van de beer even vastzetten met een draadje DMC en ... klaar om op te hangen.


11 opmerkingen:

 1. Gisteren zag ik op de MD twitter een foto voorbijkomen, met een beertje in de maak. Ik vroeg met echt af wacht je nu toch met rood en roze aan het maken was, maar nu is het gelijk helemaal duidelijk!
  Ontzettend leuke en originele beer heb je er van gemaakt. Super gedaan met de vrolijk gestippelde kraag en de grote rode neus.
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke clown beer heb je gemaakt Marianne. Leuk zo met de gestippelde kraag en de pomponnetjes. Echt een clowntje.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een ├ęchte circus-beer, die hadden we nog niet...:-), vrolijk en leuk!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind clowns echt zo eng, maar deze clownsbeer is wel heel leuk :) Je hebt echte clownskleuren gebruikt en dat maakt het ook heel vrolijk! Het lijkt mij heel leuk om een mobile te maken met zulke beren. Misschien dat je iets mist in de ring dat je daarom niet helemaal tevreden bent? Leuke pomponnen met een combinatie van verschillende kleuren tule kraagjes zullen denk ik nog een leuke toevoeging zijn?
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de clowns beer super goed geslaagd hoor. Ik heb mijn beertje ook klaar,van het pakketje wat ik gewonnen heb. Vind alleen mijn steekjes niet zo netjes maar ik zal hem binnenkort op mijn blog plaatsen.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vrolijke clown heb je gemaakt Marianne.
  Lekker fleurig met die pompons en kleurige kraag. Ook de ogen zijn heel goed gelukt hoor.
  Ik denk hij zo het circus in kan gaan!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is die leuk zeg die clown superrrrrrrrrr.
  Groetjes van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk idee om een clown/beertje te maken!! Super mooi gemaakt!!

  Groetjes, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige clown! Echt schitterend!
  Groetjes Suzan

  BeantwoordenVerwijderen