woensdag 2 september 2015

Berengoeie KnikkerzakVroeger, toen mijn eigen jongens nog op de lagere school zaten, was de zelfgemaakte knikkerzak een van mijn favoriete kadootjes om mee te geven aan de kinderen van hun kinderfeestje. Lapjes waren er altijd volop en zo’n zakje is toch leuker dan een plastic zak vol snoep? Je kon er echte knikkers in stoppen, dat vonden de jongens super. Maar ... toverballen of kauwgomballen waren ook altijd een succes.

Een variant voor meisjes kan zijn: kralen en wat andere materialen om zelf een armbandje te maken of een zakje om je haarknipjes en elastiekjes in te bewaren. En dan natuurlijk met een roze of een paars beertje erop!

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (rood en fel groen)
- DMC (bruin en zwart)
- Bandjes en touwtjes (JU0949)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor ogen en snuit
- Hartvormig knoopje (mini folk arts hearts uit de winkel van Petra van Dam)
- Lapjes stof (Lennie Flennerie nieuwe collectie: verwacht half september )
- Veiligheidsspeld

Knip twee lapjes van 15 x 22.5 cm. Stans een beertje uit en naai hem (met een stiksteekje en 2 draadjes DMC) op een van de lapjes. Borduur snuitje en oogjes en naai er een hartje op. De binnenkant van de oortjes en de pootjes is gelijmd.


Naai de delen van de zakjes op elkaar (goede kanten op elkaar) en laat aan een van de zijkanten ongeveer 7.5 cm open. Vouw de bovenkant van het zakje om (ongeveer 2.5 cm) en naai een tunnel voor een koordje.Een vrolijk koordje draai je samen met kinderen. Ze mogen het niet los laten, dat is altijd dikke pret. Maar je kunt het ook zelf als je de draadjes om een deurknop hangt. Met een veiligheidsspeld rijg je het koordje door het zakje. Nog een flinke knoop erin en ... klaar!

5 opmerkingen: