woensdag 26 augustus 2015

Boter Kaas & BerenEen grappig spelletje waar kleinzoon Casper dol op is. Helaas is hij er ook heel goed in, dus je moet wel tegen je verlies kunnen als je met hem speelt. Dit spelletje kun je zelf maken met beren en bloemen van vilt. Het is nu niet boter kaas & eieren, maar boter kaas & beren. Voor Casper maakt het geen verschil, die wil maar een ding: WINNEN!


Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Bloemetjes mal (Creatable LR0196)
- Wolvilt (geel en diverse tinten bruin)
- DMC (bruin, zwart en geel)
- Bandjes en touwtjes (JU0949)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor ogen en snuit
- Bruine knoopjes
- Lapje stof (Lennie Flennerie)
- Veiligheidsspeld

Snijd een strookje bruin wolvilt af van 5 cm en leg de berenmal zodanig dat je alleen de kop stanst. Je hebt 10 kopjes nodig en 10 bloemen (de middelste maat van de mallen die in LR0196 zitten). Leg de bloemen op elkaar en naai met een stiksteekje geel DMC langs de rand. Zet een knoop vast in het midden.
De berenkopjes maak je zoals altijd. Eerst snuitje en oogjes. Dan leg je de kopjes op elkaar en stikt rondom met bruin DMC. Ten slotte de oortjes vast plakken. Hier hoeft geen fiber tussen.


Knip een stukje stof van 17 cm breed en 45 cm lang. Vouw doormidden. Vanaf het midden maak je met behulp van de dunne bandjes een vlakverdeling met vakjes van ongeveer 5 cm.
Knip 4 stukjes van 17 cm. De horizontale bandjes stik je eerst over de volle breedte. Daarna stik je de verticale bandjes, waarbij je begin en einde 1 cm omvouwt, zodat je geen rafels krijgt.
Je kunt ook 2 lapjes van 15 x 22.5 cm knippen en de onderkant van de verticale bandjes vaststikken als je de lapjes op elkaar zet (goede kanten op elkaar).
Naai een zijkant dicht en laat aan de andere kant ongeveer 5 cm open. Stik een zoom in de bovenkant, rijg er een touwtje door met behulp van een veiligheidsspeld. In de verpakking van de bandjes zit ook een handig touwtje.


Vouw het zakje netjes open en ... spelen maar!!  Ben je klaar, dan gaan de beren en bloemen in het zakje.Niet tegen Casper vertellen, maar de beren winnen bijna altijd!!!8 opmerkingen:

 1. TOP idee!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super leuke variant !!!!
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch Marianne! Hoe krijg je het weer verzonnen...
  Zo leuk en ontzettend mooi gemaakt.
  Hier zouden mijn jongens ook maar wat graag mee spelen!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal geweldig Marianne!! Echt superleuk!!
  Hoe je het elke keer weer verzonnen krijg is mij een raadsel, maar dit is gewoon TE leuk!!
  Lieve groetjes, Gelinda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuk, hoe verzin je het allemaal.
  Geweldig. Jammer dat mijn kleinkinderen al te groot zijn,anders ging ik dat zeker maken. Maar wie weet beleef ik het nog dat er achter kleinkinderen komen. Hahah.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat super leuk, hoe verzin je het allemaal.
  Geweldig. Jammer dat mijn kleinkinderen al te groot zijn,anders ging ik dat zeker maken. Maar wie weet beleef ik het nog dat er achter kleinkinderen komen. Hahah.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen