woensdag 19 augustus 2015

Berenhandig


Handige bakjes, doosjes enzo. Ik ben er dol op. Pimpen is altijd leuk, maar zelf maken kan natuurlijk ook. Dik vilt, superhandig. Snijd 5 vierkanten van 15 x15 cm en naai ze met een feston steek aan elkaar. Neem wel een scherpe naald, dan werkt het net zo makkelijk als het gewone wolvilt. Ik heb zelf nog een grote mat en een quilt rolmes, dus ik snijd het vilt op dezelfde manier als het papier.


Wat heb je nodig
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Lapjes (Lennie Flennerie)
- Bandjes (ook Lennie Flennerie)
- Vilt (in bijpassende kleuren)
- Dik vilt (grijs)
- Zwarte kraaltjes voor de ogen en de neus
- DMW (zwart voor de snuitjes en grijs)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Dubbelzijdige zelfklevende folie


In de collectie van Lennie Flennerie is er dubbelzijdig klevende folie en opstrijk folie. Ook superhandig. Ik heb gekozen voor de plakfolie. Die knip je ruim op maat van de beren en snijd je in stroken die iets smaller zijn dan het band. Verwijder de gele laag en plak de folie op de achterzijde van stof en band. Het band knip je vast op maat van het grijze vilt (in dit geval 15 cm). 
Knip de stof uit langs de rand van de folie en draai door je machine. Voor een beter resultaat heb ik een dubbelgevouwen stukje kopieer papier op mijn plaat gelegd en daarop de stof met de goede kant naar boven. 
De snuitjes heb ik apart uit wolvilt gedraaid. Naai nu eerst de snuitjes en kralen vast. Ik heb daarvoor een scherpe naald genomen. Er komt wel wat kleverigs aan de naald van de folie, dus die moet je schoonmaken met bv een beetje lampenolie. Met een stroeve plakkerige naald is het lastig werken. Als snuitje en oogjes vast zitten dan verwijder je pas de achterkant van de folie bij de beren. Begin bij de kop en knip voorzichtig het witte papier doormidden tot aan de zwarte draden. Je kunt het dan voorzichtig verder verwijderen en de beer opplakken.


Ik heb eerst de vierkanten op mijn snijmat gelegd en de bandjes allemaal precies op dezelfde hoogte geplakt (bovenkant van het bandje is precies 3 cm vanaf de onderkant van het vierkant). Daarna heb ik de beren daarboven geplakt en met lijm de oren en het hartje opgeplakt.
Nu naai je de zijkanten aan elkaar (een voor een, en ook nu weer krijg je wat plakkerige folie aan je naald als je bij het stuk met de bandjes bent) en daarna zet je de bodem erin. Dat past precies.  Ik heb 2 naalden gebruikt daarvoor, eentje die plakkerig werd door de folie onder de bandjes en een schone voor de rest. Daarna even de plaknaald schoonmaken.

Dik vilt is er in diverse kleuren en je kunt op deze manier iedere maat bakje maken. Nu heb ik een prima plekje om lapjes, vilt en restjes band in te bewaren.  

Vind je de lapjes en bandjes van Lennie Flennerie ook zo leuk, bekijk dan eens het blog voor nog meer inspiratie http://lennie-flennerie.blogspot.nl/8 opmerkingen:

 1. Wat een gave doos weer Marianne.

  Gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig en zo leuk. Dat is een origineel berendoosje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb inderdaad al het een en ander van Lennie Flennerie voorbij zien kopen, alles ziet er ontzettend mooi, vrolijke en kleurrijk uit!!
  Je mandje is super mooi met al deze fleurige beren :D
  Weer heel leuk gedaan.
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Berenleuk en berenhandig!
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Berenhandig...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen