woensdag 5 augustus 2015

Beer in een ring


Tijdens de maanden juli en augustus is er in Apeldoorn langs het kanaal kofferbak verkoop. Superleuk om daar naar toe te gaan. De spullen zijn altijd beter dan tijdens de Koningsmarkt en ik koop er altijd speelgoed voor de kleinkinderen. Zo ben ik ook op zoek naar ouderwetse borduurringen, maar helaas heb ik er tot nu toe pas eentje kunnen vinden. Gelukkig zijn ze bij de Hema ook te koop in een setje van 3.

Wat heb je nodig:
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Bloemenmal (Collectable COL1316), daar zit ook de blaadjes mal bij
- Wolvilt (felle kleurtjes rose en groen)
- Witte kraaltjes (2.5 mm)
- DMC (wit, rose, groen en zwart)
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Bandjes
- Knoop (blauw hartje)
- Borduurring (doorsnede 21 cm)
- Linnen


Stans bloemen uit verschillende kleuren rose en borduur een stiksteekje langs de rand met 2 draadjes DMC. Stans blaadjes uit groen en borduur ook daar een stiksteekje langs.
Stans de beertjes uit rose en groen en borduur een stiksteekje langs de rand. De gezichtjes zijn eenvoudig geborduurd met zwart. Stans hartjes en stik langs de randen. Plak de hartjes op en borduur er nog een randje langs of versier met de laisy daisy steek.


Knop uit een restje linnen ( katoen kan ook hoor) een cirkel die een paar cm groter is dan de borduurring. Naai of plak een bandje langs de onderkant en versier dit eventueel met kraaltjes. Draai de schroef los. Leg de binnenring op de tafel. Plaats het linnen daarop. Schuif de buitenring er omheen en trek het linnen voorzichtig strak terwijl je de schroef goed aandraait. Als alles goed vast zit kun je het teveel aan linnen aan de achterkant afknippen.
Nu kun je de versieringen er gewoon opplakken.

En als je toch 3 ringen hebt, kun je gezellig samen met de kleinkinderen een berenleuke knutselmiddag organiseren tijdens de vakantie.
4 opmerkingen:

 1. Weer heel mooi gemaakt Marianne!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een leuk setje in de ring...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk Marianne! Heel vrolijke kleuren ook :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuk is ie weer geworden...
  Groetjes van Judith

  BeantwoordenVerwijderen