woensdag 12 augustus 2015

Beren Cupcakes


Onze kleinkinderen spelen graag met keukentjes, serviesjes en sinds vorige week heeft Marie-Sophietje van 2.5 jaar ontdekt dat ze winkeljuffrouw kan zijn. Onder leiding van grote nicht Inge (inmiddels al weer 11 jaar), is dat dikke pret.
Dus heeft oma berenlekkere cupcakes gemaakt voor in de winkel, of de bakkerij of het restaurantje. En toen oma toch bezig was heeft oma er gelijk wat gezonde aarbeitjes bij gemaakt en koekjes voor bij de thee. Wie komt er gezellig in oma’s restaurantje??

Wat heb je nodig:

Voor de cupcakes:
- Witte hobbylijm/viltlijm (Collall met de gele dop of Aleene’s)
- Kraaltjes in een potje
- Fiberfill met een prikker om te fiberfill te duwen
- Schaartje
- Beren mal (Collectable COL1376)
- Wolvilt (in “cupcake” kleurtjes)
- DMC (in bijpassende kleuren, zwart en lichtgeel)
- Zwarte kraaltjes 3 mm voor ogen en snuit

Voor de aardbeitjes
- Of de cirkel van 8 cm uit de set met cirkels (Craftable CR1331) en het kleine patroontje van de poinsettia (Creatable LR0142)

Voor de koekjes:
- De grote bloem uit de set Craftable CR1201 voor het bruine koekje
- De grote bloem uit de set Craftable CR1204 voor het koekje met het gat.
- Voor het gat heb ik de mal gebruikt van het oog van de uil (Collectable COL1302), maar een malletje van een knoop, klein bloemetje of hartje kan ook.


Cupcakes:
Knip het patroon van de cupcake na. Wil je nog meer cupcakes maken en zoek je inspiratie daarvoor, het patroon komt uit mijn boekje Teatime. Naai de zijkanten tegen elkaar met een festonsteek. Begin aan de bovenkant van de cake. Zet nu de bodem in de cake en  daarna de bovenkant (met de festonsteek). Als de cake bijna dicht is vul je hem op met fiberfill. Stans of knip een toplaagje (kan een kleinere maat cirkel zijn) en de kop van de beer. Naai een stiksteekje langs de kop en bevestig het neusje op de snuit. Borduur er gelijk een bekje op. Bevestig de ogen en plak alles op de toplaag, die je kunt versieren met kraaltjes. Goed vastplakken op het cakeje. Wil je voor kinderhandjes liever niets plakken, dan kun je alles beter op de bovenkant naaien voor je deze op het cakeje zet.


Aardbeitjes:
Knip het patroon of gebruik de stansmallen. Op de foto hierboven zie je het stappenplan. Borduur kleine gele “pitjes” op de aardbei. Sluit de zij naad met een festonsteek. Rijg de opening en vul die met een beetje fiber. Trek de draad goed strak aan en sluit de aardbei. Borduur met een rijgsteek een kleine cirkel in het kroontje van de aardbei. Trek deze strak en bevestig het kroontjestevig op de aardbei.


Koekjes:
Het makkelijkste zijn de dubbele koekjes met “iets” ertussen. De bloemmal uit twee kleuren vilt draaien (de bruine kleur twee maal) en op elkaar naaien. Net echt wordt het als je eerst met een draadje de gaatjes aangeeft die normaal ook in de bovenkant van een koekje zitten. Daarvoor gebruik je de twee bovenste delen van het koekje. Daarna op de onderkant leggen en de zijkant vastnaaien.
Oreo’s, likkoekjes enz enz. Ik ga eens kijken welke kleuren vilt ik daarvoor heb liggen. En er komen natuurlijk ook koekjes met chocolade erop. Van vilt kun je dat makkelijk maken.
Het andere koekje draai je uit twee kleuren vilt. Daarna zorg je voor een gat in het bovenste deel. Leg een kleine mal in het midden van het bovenste deel en draai door je machine. Nu knip je twee cirkels die kleiner zijn dat de buiten omtrek van je koekje (dat kan ook met de kleinste cirkel van het nest CR1331). Naai een daarvan achter het gat. Leg nu de tweede cirkel daar precies op en stapel de delen van het hoekje op elkaar. Sluit de zijnaden.


Voor een bakkerij/winkel/restaurantje hebben we nog veel meer koekjes en cupcakes nodig, dus oma kan aan de slag.


10 opmerkingen:

 1. Ik wil wel een bezoek brengen aan dat restaurantje met al dat lekker. Ziet er heerlijk uit....
  Wat boffen die kleinkinderen toch met zo'n oma.

  Gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wowwww, wat heb je dat prachtig gemaakt Marianne. Ik snap best dat de kleinkinderen blij zijn, met zo'n mooie creaties en graag in oma's restaurant willen komen. Ik vind de aardbeien ook prachtig gemaakt, net zoals de muffins en de koekjes. Het ziet er weer helemaal tip top uit.

  Groetjes, Astrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een feest hebben je kleinkinderen bij oma en wat zijn de aardbeien leuk :-)
  De beren cupcakes zijn ook mooi geworden. Echt leuk voor in de banketbakkerij of restaurantje.

  Lieve groet, Petra L

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastisch wat leuk weer Marianne!!
  Timo zit hier bij me op schoot te schreeuwen dat ik dat toch ook echt een keertje moet gaan maken, want nu hij dit heeft gezien wil hij ook wel erg graag beren-cupcakes en aardbeitjes!
  Lieve groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk! Ik vind het te schattig gewoon en die aardbeitjes erbij ... te cute :)
  Groetjes Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er smakelijk uit...:-)!!!
  Creatieve groetjes, Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuk idee weer deze beren cupcakes.
  Geweldig leuk om daarmee te spelen.
  Groetjes van Marian.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor mam, Marie-Sophie gooit de winkel snel weer open!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ziet er allemaal wel heel echt uit. Gezellige kleurtjes en die aardbeien...zo eggies.
  Dat is genieten van zo`n super-knutsel-oma.

  BeantwoordenVerwijderen